RUBRIEK Actua

VERANTWOORDELIJKE VOOR GRUWELIJKE PASSAGE UIT DE RWANDESE BURGEROORLOG AANGEHOUDEN

BRUSSEL (KerkNet/AllAfrica/Reuters) – Congolese soldaten zijn er zondag in geslaagd Gregoire Ndahimana, een Rwandese genocidair die voor de dood van minstens 2.000 mensen verantwoordelijk is, aan te houden. Ndahimana opereerde met een groep Huturebellen in de regio van Noord-Kivu, waar hij tijdens een offensief met steun van de Verenigde Naties is opgepakt. Gregoire Ndahimana is opdrachtgever voor een gruwelijke passage uit de Rwandese burgeroorlog, waarbij tweeduizend mensen in de kerk van Nyange werden samengedreven en omgebracht. Dat gebeurde nadat Ndahimana opdracht gaf het kerkgebouw met bulldozers met de grond gelijk te maken. Gregoire Ndahimana was plaatselijk administrator (burgemeester) in de stad Kivumu, waar alle zesduizend Tutsi’s vrijwel zonder een enkele uitzondering werden omgebracht. Tijdens de genocide in Rwanda in 1994 werden in nauwelijks honderd dagen meer dan 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s omgebracht. Volgens het persagentschap Reuters wordt Ndahimana aan Arusha uitgeleverd. Daar zal hij voor het internationaal strafhof terechtstaan.

(Kerknet)

< maart 2017 >
z m d w d v z
   1234
567891011
12131415161718
262728293031

Met bovenstaande kalender kan u Kerknet nieuwsberichten per aangeklikte dag consulteren.