RUBRIEK Actua

OVERSTEN ONTMOETEN ELKAAR

Bron: KERK & leven

BRUSSEL (KerkNet) – Van 11 tot 13 mei kwam een tweehonderdtal Vlaamse oversten van kloosterorden en congregaties bijeen voor hun jaarlijkse ontmoetingsdagen in de Duinse Polders in Blankenberge. Pater Bertrand Declercq, o.p. en professor Johan De Tavernier bogen zich in drie lezingen over het centrale thema: ‘Hoe onze roeping als christen vandaag beleven’. In enkele informatieve sessies kwamen ook onderwerpen als mutualiteit, caritas, beleggingen en multimedia aan bod.

‘Kerk & leven’ stuurde een afgevaardigde om via de oversten alle religieuzen te danken voor hun vrijwillige inzet in Kerk en maatschappij, in het kader van de actie ‘Schatten van doeners’. De bijeenkomst was ook een goede gelegenheid voor onderlinge kennismaking en ontmoeting, een hartelijk gesprek, eucharistie, gebed en ontspanning. Ook de film ‘Des hommes et des dieux’ van regisseur Xavier Beauvois stond op het programma.

(Kerknet)

< mei 2017 >
z m d w d v z
 123456
78910111213
21222324252627
28293031

Met bovenstaande kalender kan u Kerknet nieuwsberichten per aangeklikte dag consulteren.