Bisdom Antwerpen

304 parochies online in Bisdom Antwerpen

Zoek en vind uw parochie in Bisdom Antwerpen met het klik-kaartje of geef een postcode, parochie- of plaatsnaam in.

HEILIGE DEUR VAN ONZE-LIEVE-VROUWEKATHEDRAAL STAAT OPEN VOOR IEDEREEN

Bron: Bisdom Antwerpen

Op 8 december opende paus Franciscus in Rome een buitengewoon Jubeljaar van de Barmhartigheid. Hij ontsloot in de Sint-Pietersbasiliek de Heilige Deur die dichtgemetseld was sinds 6 januari 2001, de dag dat het vorige Heilig Jaar werd afgesloten. Tot 20 november 2016 zal de katholieke Kerk het Jaar van Barmhartigheid vieren in de hele wereld.

Paus Franciscus heeft gewild dat er in elk bisdom ook minstens één Heilige Deur wordt geopend. In het bisdom Antwerpen is dat het noordportaal van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal aan de Torfbrug.

Op zondag 13 december opende bisschop Johan Bonny de Heilige Deur van de Barmhartigheid van de Antwerpse kathedraal met een indrukwekkende liturgische dienst.

Van 14 december 2015 tot 20 november 2016 kunnen pelgrims door de Heilige Deur van de Antwerpse kathedraal stappen. Vrijwilligers zorgen dat de poort elke dag geopend is van 14 tot 16 uur (niet op 20 december en op 1 januari). In de pelgrimsruimte van de kathedraal kunnen bedevaarders stilstaan bij de kracht van barmhartigheid. Er is mogelijkheid tot het ontvangen van het sacrament van de verzoening. Van maandag tot vrijdag vindt er om 16 uur een eucharistieviering plaats. Op zaterdag zijn er eucharistievieringen om 16 en 17 uur. Op zondag kan wie dat wenst aansluiten bij de gewone zondagsvieringen (eucharistievieringen om 9 uur, 10.30 uur, 12 uur / vesper om 17 uur).

Bijkomende info over het Heilig Jaar in de Antwerpse kathedraal:
Contactpersoon: Pieter Wieërs, diaken
parochie@dekathedraal.be, tel. +32 3 213 99 65

Olivier Lins, privésecretaris van de bisschop