Bisdom Gent

426 parochies online in Bisdom Gent

Zoek en vind uw parochie in Bisdom Gent met het klik-kaartje of geef een postcode, parochie- of plaatsnaam in.

Benoeming in het dekenaat Lebbeke

E.H. Geert Leenknegt, lid van de pastorale equipe van het dekenaat Wetteren en pastoor van de St.-Machariusparochie in Laarne, de St.-Annaparochie in Wetteren-ten-Ede, de St.-Martinusparochie in Massemen, de St.-Martinusparochie in Westrem en de H.-Hartparochie in Kwatrecht, werd op 10 oktober 2013 benoemd tot deken van het dekenaat Lebbeke en tot pastoor van de parochies O.-L.-Vrouw Geboorte, Heilig Kruis en H. Johannes Maria Vianney (Heizijde) in Lebbeke, St.-Martinus in Denderbelle en St.-Salvator in Wieze. Hij blijft daarnaast verder studeren aan de faculteit voor theologie en religiewetenschappen van de KULeuven en meewerken aan het Institutum Liturgicum in Londen. Hij volgt E.H. Eduard Janssens op die eervol ontslag bekomt en benoemd wordt tot rector van de Pius X-kapel in Moerzeke en tot verantwoordelijke voor de pastoraal bij het graf van de zalige priester Poppe. Daarnaast blijft hij diocesaan proost van het Vrouwenverbond voor Katholieke Actie.

Geert Leenknegt werd geboren in Gent op 30 januari 1965 en priester gewijd in Gent op 4 juli 1998. Hij is master in godgeleerdheid en godsdienstwetenschappen en heeft een postgraduaat in de liturgie. Eerder was hij onderpastoor in Maldegem en in 2000 werd hij lid van de pastorale equipe van het dekenaat Wetteren.

Eduard Janssens werd geboren in Temse op 9 december 1949 en priester gewijd in Gent op 7 juli 1973. Hij was eerder onderpastoor in Merelbeke en in Gent (Sint-Baafs), nationaal proost KJM, pastoor van Vinderhoute en medewerker aan de opleiding tot permanent diaken van het bisdom Gent. Hij was tevens een tijdlang diocesaan verantwoordelijke voor het jeugdacolitaat. In 1992 was hij pastoor van Destelbergen, O.-L.-Vrouw ter Sneeuw. In 2001 werd hij benoemd tot deken van het dekenaat Sint-Gillis-Waas en tot pastoor van de Sint-Gillisparochie van Sint-Gillis-Waas, daarna ook nog pastoor van Meerdonk. In 2008 werd hij deken van het dekenaat Lebbeke. Sinds 17 december 1999 is hij daarnaast ook diocesaan proost van het Vrouwenverbond voor Katholieke Actie.