FEDERATIE

MERKSEM Bisdom Antwerpen

Woon en ZorgCentrum Melgeshof


 
 
 
 
 
 
 

Woon en ZorgCentrum Sint Bartholomeus


 

 

U of iemand uit uw familie of vriendenkring woont nu in één van onze twee Merksemse Woon- en ZorgCentra. Het is normaal dat op deze momenten levensvragen en zinvragen zich opdringen. U kan dan steeds terecht bij de pastor als: resident, familie of vriend. Zij maakt tijd voor een gesprek, gebed, of de ziekenzegening samen met u.In wzc Melgeshof zorgen vrijwilligers voor een viering elke 3de vrijdag van de maand om 15 u. een eucharistieviering in de kapel op de 2de verdieping

De bewoners die minder mobiel zijn, worden met een groot hart door onze vrijwilligers opgehaald en na de viering weer naar hun kamer of afdeling terug gebracht. Voor de residenten die ziek zijn, wordt de communie op de kamer gebracht door de vrijwilligers. In de loop van de week zijn er vrijwilligers die graag eens op bezoek komen en een praatje maken.Het is voldoende om uw wensen even aan de verpleegpost, het onthaal of de pastor door te geven.

In wzc Sint Bartholomeus is geen kapel meer. We vieren op de afdeling Oase om 15u. Wie tussendoor wil bidden kan terecht op dinsdagvoormiddag in de Maria-grot Runctvoorpark (vlak tegen de inkom aan de kunstacademie).

Op dinsdag kan u een kaarsje branden in de kleine huiskapel van het Taborhuis. Het tabernakel van het wzc verhuisde naar daar. Wanneer Ingrid aanwezig is, dan staat de Taborhuispoort open. U kunt dan gewoon binnen wandelen. Indien u graag een afspraak maakt voor een persoonlijk gesprek dan kan u dat ter plaatse doen.

WZC Melgeshof
Adres:
De Lunden 2, 2170 Merksem, 03 641 65 11

WZC Sint Bartholomeus
Adres:
J. De Boekstraat 2, 2170 Merksem, 03 641 77 11

 

Contact

Ingrid Wuyts (rusthuispastor in wzc St.-Bartholomeus), 0472 86 55 61, e-mail: ingrid.wuyts@telenet.be