PAROCHIE

SINT-GENOVEVA STEENHUFFEL

Welkom op de website van onze parochie

PAROCHIE = EEN GEMEENSCHAP

Welkom op de website van Sint-Genoveva Steenhuffel.

Waar mensen ruimtelijk dicht bij elkaar wonen, groeit een verlangen naar contact, ontmoeting, spreken met elkaar en delen in vreugde en verdriet.
Er ontstaat een verbondenheid en een solidariteit. Ook weet iedereen dat het eerste en het laatste streven is: gelukkig zijn. Elke mens zoekt immers naar de zin en de bestemming van het leven. Het is een verlangen voor man, vrouw en kinderen.

Het schenkt vertrouwen aan christenen, te mogen ervaren dat ook anderen dezelfde weg opgaan, de weg van Christus. Een weg die gelovigen samenbrengt in de kerk, de ontmoetingsplaats bij uitstek voor een christen gemeenschap.

Ook daarbuiten ontmoeten gelovigen elkaar. Er zijn veel bewegingen die het leven leren zien in een christelijk perspectief. Ze brengen medebewoners samen rond sociale, pedagogische, sportieve, culturele zelfs culinaire opdrachten: een rijk keuzeaanbod voor jongeren, volwassenen en de derde leeftijd.

Zo wil de Sint-Genovevaparochie een gemeenschap vormen ‘parochie’ vormen, langs die vele kansen tot ontmoeting.

De parochieploeg: Chris, Kris, Wiske en Jos

PS: HEB JE INTERESSE VOOR DE PLOEG. ALLE INFO KAN JE BEKOMEN BIJ DE ADMINISTRATOR VAN DEZE WEBSITE: josvanranst@gmail.com

Aantal bezoekers van onze parochiesite

Gobbler Web Hosting

TER HUFFEL

‘TER HUFFEL’

OFFICIEEL INGEHULDIGD OP WOENSDAG 23 OKTOBER

Een realisatie van de zusters hun droom.

Volgende tekst werd door de parochie aan Levedale gericht:

Vandaag 23 oktober krijgen jullie een nieuwe thuis voor jullie bewoners en daarom wenst de parochie als eerste woord: geluk. Dat we tevreden mogen toasten op het besef dat echt geluk met kleine dingen wordt geproefd. Om iets op te bouwen is moed en moeite nodig, inzicht, volharding en vertrouwen. Want de band die wij na zoveel maanden hebben met het bestuur, vergaderen, onderhandelen over de prijs. Plannen, verhuizen met pak en zak, container vullen, verhuis naar de rommelmarkt en de kringwinkel, waar we ook mensen gelukkig konden  mee maken voor een klein prijsje. Onze positieve kijk met vriendelijke mensen van  Levedale loont deze dag. Het spreekwoord zegt je oogst wat je gezaaid hebt. Want die band die wij nu hebben is onvoorwaardelijk en oprecht. Wij zijn blij en dankbaar dat we nu de droom van de zusters kunnen waarmaken. Daar kan je alleen maar gelukkig mee zijn. Onze wens is: koester jullie warme nieuwe thuis voor jullie bewoners.

‘Ter Huffel’ is het  nieuwe  decentralisatieproject van Levedale. Hier kunnen personen met een beperking terecht die in het bezit zijn van een convenant (vraaggestuurde aanbod) of die in aanmerking komen voor RTH.

Vzw Levedale is een woon - en dienstverleningscentrum voor volwassenen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. De voorziening is erkend - en gesubsidieerd - door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Over de jaren heen groeide Levedale vzw uit tot een voorziening met een erkenning voor 30 plaatsen Tehuis Werkenden, 28 plaatsen Tehuis Niet Werkenden en 1 erkenning voor Beschermd Wonen.

Het sociale landschap is sinds de oprichting van Levedale vzw enorm veranderd. Om helemaal mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen, kiest Levedale vzw ervoor een vierde locatie op te starten in het voormalige klooster van Steenhuffel (Londerzeel).

AANBOD

In het ruime gebouw is plaats om 8 personen te huisvesten.

Op de benedenverdieping bevindt zich een ruime inkomhal, een gemeenschappelijke living, eetplaats, keuken, veranda en één garage die in het huis is verwerkt. Buiten is er een mooie, grote tuin, een moestuin, een serre, een tuinhuis en plaats voor kippen voorzien.

Op de eerste verdieping zijn er vijf kamers met eigen sanitair en drie kamers zonder eigen sanitair. De lift en grote deuropeningen maken de woonst ook geschikt voor mensen in een rolstoel.

Zowel de woning als de tuin bieden een waaier aan mogelijkheden wat dagbesteding betreft. Enkele mogelijkheden: onderhoud van een moestuin, onderhoud van de tuin in het algemeen, creatieve momenten die kunnen doorgaan in de veranda en/of eetruimte, kooksessies, algemene en/of specifieke woonbegeleiding, administratieve ondersteuning, .. Sport of activiteiten op verplaatsing behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Uiteraard is alles afhankelijk van de vraag en het potentieel van de toekomstige bewoners.

DOELGROEP

‘Ter Huffel’ is voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking uit de ruime regio Londerzeel en/of Halle – Vilvoorde. Er wordt een bepaalde zelfstandigheid verwacht van de toekomstige bewoner omdat er géén 24/24 en 7/7 begeleiding wordt voorzien. Wel kan er afhankelijk van de vraag, meermaals per dag een begeleidingsmoment worden ingebouwd. De bewoners hebben bij voorkeur een nuttige dagbesteding of staan open voor de opbouw van een zinvol dagschema.

Alle info bij Leen Wijns, de sociaal assistente van Levedale: 02/269.05.95 of leen.wijns@levedale.be.

Geïnteresseerden kunnen na een kennismakingsgesprek eventueel het gebouw bezoeken. Na een grondig sociaal en administratief onderzoek, zal de persoon in kwestie op de hoogte worden gebracht of hij/zij al dan niet weerhouden is als kandidaat – bewoner. De beslissing kan zowel telefonisch als schriftelijk als elektronisch kenbaar worden gemaakt.

Heeft U bijkomende vragen en/of opmerking, aarzel dan niet en neem contact op met Leen Wijns (sociaal assistente). De contactgegevens zijn achteraan de brochure terug te vinden.

(voorheen PLECHTIGE COMMUNIE)

Kerk en Leven (Parochieblad)