Vicariaat Brussel

107 parochies online in Vicariaat Brussel

Zoek en vind uw parochie in Vicariaat Brussel met het klik-kaartje of geef een postcode, parochie- of plaatsnaam in.

Catechese initiatiesacramenten

Deze sectie staat ten dienste van alle catechisten die zich in de Nederlandstalige pastoraal inzetten voor kindercatechese voorbereidend op de initiatiesacramenten (doopsel, eerste communie, vormsel). Concreet doet de sectie dit op twee niveaus:
- lokaal: contacten met plaatselijke catecheseploegen: vragen inzake visie, projecten en materiaal beluisteren en mee zoeken naar antwoorden
- vicariaal: vorming, nieuwsbrief, website, vormelingendagen.
Daarnaast werkt de sectie, binnen het geheel van de dienst "Verkondigen en Vieren", ook samen aan visie omtrent de toekomst van de catechese, ingebed in het leven van de plaatselijke geloofsgemeenschappen.

permanentie op dinsdag en vrijdag

Agenda
Activiteiten van onze sectie vind je onder de kalender van het Vicariaat Brussel.

Materiaal
De sectie catechese initiatiesacramenten beschikt over een uitgebreide lijst van interessant materiaal, die je op eenvoudige aanvraag kan bekomen. Ook voor advies over materiaal ben je steeds welkom bij ons.
Hieronder geven we ook de links van uitgeverijen die regelmatig interessant catechetisch materiaal op de markt brengen, zo kan je zelf op de hoogte blijven van nieuwe publicaties:

Adveniat  (Nederland)
Averbode  (België)
Halewijn   (België)
Kok    (Nederland)

Je kan publicaties ook steeds bestellen bij Licap  in de Guimardstraat te Brussel .

Interssante items rond "Opvoeding en geloof" vind je ook op de site van gezinspastoraal .

Bron: vicBrussel/wc

Wim Corbeel